Het zonnetje schijnt weer volop

Al een aantal weken hebben we aardig mooi weer gehad, de meteorologische zomer is dan ook net begonnen. De Astronomische zomer begint echter 21 juni, vanaf dan mogen we echt lekker weer gaan verwachten. Maar met Nederland weet je het maar nooit, het kan zo zijn dat het een week regent en het wel herfst lijkt. En de week erop is het weer zonnig en zijn er tropische temperaturen. Als de zon meer gaat schijnen en de temperaturen gaan omhoog, dan zijn mensen ook steeds meer buiten te vinden. Lekker in de zon zitten, ook het barbecue seizoen is weer in volle gang en overal zie ruik je de heerlijke geuren weer van vlees en barbecue. Lekker in het zonnetje zitten vrolijkt veel mensen op, maar te veel zon is ook weer niet goed voor je lichaam.

Een schaduwrijke plek creëren in de tuin

In het voorjaar kun je vaak nog prima in de zon zitten zonder dat het echt te warm wordt. In de zomer wordt dit vaak toch iets te warm en zoeken veel mensen de schaduw op. Wil je graag buiten in de tuin zitten, maar heb je alleen maar zon in de tuin, dan wordt dit al gauw te warm. Naast dat het erg warm is, is het ook niet goed voor je huid om veel in de zon te zitten. Het is van belang dat je je dan goed beschermd tegen de zon, dit kan door middel van zonnebrand. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een schaduwdoek. Hiermee kun je een schaduwrijke plek creëren zonder dat het veel ruimte in beslag neemt, wat vaak wel zo is met een parasol. Er zijn ook nog andere opties om de zon te weren, zo kun je ook kiezen voor een pergola inclusief wavesails.

Een schaduwdoek voor in de tuin of op het terras

Een parasol wordt steeds minder gebruikt om zo in de schaduw te zitten, vaak zit de poot in het midden in de weg. Om dit probleem op te lossen en toch een schaduwrijke plek te kunnen maken, kun je een schaduwdoek aanschaffen. Er zijn veel verschillende soorten schaduwdoeken, zo kun je kiezen uit diverse vormen, afmetingen en ook zijn ze te verkrijgen in diverse kleuren. Zo kun je een schaduwdoek uitzoeken die perfect bij je tuin past qua afmeting en kleur. Daarnaast verschilt het materiaal ook nog van elkaar, zo kun je kiezen voor een waterdoorlatende of een waterdicht schaduwdoek. In Nederland kan een waterdicht schaduwdoek nog wel eens handig zijn, hier wil het zelfs in de zomer regenen. Je kunt dan gewoon buiten blijven zitten, want onder het waterdichte schaduwdoek zit je gewoon droog. Neem een kijkje op ISlifestyle.nl voor een ruim aanbod aan schaduwdoeken, wavesails en pergola’s.

 

Zie Grandlife voor nog meer interieur inspiratie!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.