Welke tuinomheining past het beste bij jouw tuin?

Je tuin is af, alles is ingericht, maar toch mist er iets. Je kijkt je tuin rond en je ziet dat je buurman wel erg makkelijk de tuin in kan gluren. Er gaan een lampje branden: je hebt een omheining nodig! Maar ja, wat voor een? Een hekwerk, haag, schutting? Moet het dienen voor privacy of is het meer voor de sier? Zoveel vragen, maar wij hebben een aantal antwoorden voor je.

 

Haag

De groene optie voor een omheining. Er zijn vele soorten hagen waar je uit kan kiezen: bladverliezend, bladhoudend, kant en klaar of bamboe. Bij elke categorie zijn er weer tientallen keuzes voor planten. Klimop is bijvoorbeeld een veelgebruikte optie. Die plant wringt zich tussen het hekwerk. Een nadeel van een haagplant is wel dat die in de winter vaak een stuk meer uitgedund is dan in de zomer, wat niet veel goeds doet voor de privacy.

 

Draadpanelen

Deze optie gaat vaak hand in hand met haagplanten, omdat ze eromheen, onderdoor of tussendoor kunnen groeien. Draadpanelen zijn dus ideaal als je een groene tuin wilt. Een goedkopere omheining vind je niet snel. Ook hebben draadpanelen sterke structuur en verouderen niet snel. Heb je grote huisdieren? Deze omheining houd ze wel tegen.

 

Schutting

Een houten schutting kan je op vele manieren personaliseren. Je kan het kant en klaar bij de Gamma kopen of je timmert het zelf in elkaar, maar er zijn ook verschillende soorten hout die langer of korter meegaan. Wat je ook kiest, met een likje verf is alles goed.

 

Word een met de natuur

We kwamen al langs de haag wanden en schuttingen, maar wat nou als je kiest voor een pure bamboe omheining? Om je tuin zo natuurlijk mogelijk te maken ga je met deze omheining wel de goede kant op. De keuzes gaan van bamboeschermen naar wilgen wanden, van riet naar boomschors.

 

Windscherm

Niet op zoek naar privacy maar beschutting? Dan heb jij een match met een windscherm. Veel windschermen zijn oprolbaar dus als het een keer windstil is, hoef jij niet te leven met een scherm dat je niet weg kunt halen. Een windscherm past ook goed op een terras of vlonder, of als je aan het water woont en geen leven zonder wind kent.

 

Haag, draadpanelen, natuurwand, schutting of windscherm. Genoeg opties om ervoor te zorgen dat jouw buurman jou met rust laat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.