Waarom een smartgarage ideaal is

Heb jij een huis met een garage? Gefeliciteerd, een garage heeft namelijk veel voordelen. Welke voordelen (behalve het parkeren van je auto natuurlijk) een garage allemaal heeft vertellen wij je hieronder. In dit artikel hebben we het niet over zomaar een garage maar over een smartgarage.

Veiligheid

Veiligheid is een groot voordeel van het hebben van een garage. En nee, nogmaals niet alleen voor de veiligheid van je auto, wat natuurlijk wel heel fijn is. In je garage kan je namelijk goede alarmsystemen installeren waardoor het voor inbrekers bijna onmogelijk wordt om in te breken. Daarnaast kun je stevige rolluiken installeren om ervoor te zorgen dat inbrekers in eerste instantie niet binnen kunnen komen. Deze hoeven niet lelijk te zijn. Je hebt tegenwoordig rolluiken in alle kleuren van de regenboog.

Gemak

Je kunt je smartgarage verbinden met een app op je mobiele devices. Daardoor hoef je niet in de regen alsnog uit je auto te stappen omdat de batterijen van d afstandsbediening op zijn. Je kan vanaf je mobiel of tablet de deur openen. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken als iemand de sleutel is vergeten want alle familieleden kunnen voor elkaar de deur openen.

Overzicht

Door camera’s te installeren heb je overzicht op wat er gebeurt in je garage en tuin. Zitten jouw kinderen vaak met vrienden in de garage? Dan hoef je je niet telkens zorgen te maken of ze netjes van je auto afblijven, dit kan je gewoon zien. Niet dat het de bedoeling is om te bespioneren, maar als je kinderen op de hoogte zijn van de beveiligingscamera’s zullen ze zich automatisch netter gedragen.

Zekerheid

Vanaf elke locatie en op elk moment kun je controleren of je garagedeur netjes gesloten is en weet je of er iets aan de hand is. Je kan namelijk, met je mobiele device, altijd toezicht houden op je garage en daarmee heb je zekerheid van de veiligheid van je huis. Een smarthome systeem kan namelijk ook aangesloten worden op een camera en bewegingssensor. Op die manier krijg je direct een melding als er beweging plaatsvindt in je garage en kun je live meekijken met de camerabeelden. Zo kan direct de politie ingeschakeld worden en wordt de inbreker gepakt.

Smarthome

Je kan er natuurlijk voor kiezen om je gehele woning ‘smart’ te maken. Hierbij kun je denken aan elektrische rolluiken die je automatisch kunt openen en sluiten. Deze rolluiken kunnen in dezelfde kleur worden gemaakt als het rolluik van je garage waardoor je huis er netjes uitziet. In een smarthome speelt duurzaamheid eveneens een grote rol. Zo kun je bijvoorbeeld een slimme thermostaat installeren. Door middel van een slimme thermostaat regel je op afstand de temperatuur van je huis. Zo kun je de verwarming op vaste tijden aan en uit laten doen. Je zet in het systeem wanneer je werkt en je thermostaat regelt dan dat het warm is wanneer je thuis bent. Eveneens gaat hij op tijd weer uit voordat je vertrekt zodat er zo min mogelijk wordt verbruikt.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.