Vloerisolatie: Wat zijn de voor -en nadelen?

Wist je dat veel warmte verdwijnt door de vloer? Bij niet geïsoleerde vloeren is de bodem van de kruipruimte soms nog warmer dan de bovenkant van je vloer. Vloeren met vloerverwarming verliezen hierdoor veel energie. Zeker met koude winterdagen is het fijn dat de vloeren van je huis goed geïsoleerd zijn. Met vloerisolatie koelt de vloer ‘s nachts minder snel af, waardoor je kamer de volgende ochtend sneller is opgewarmd. Door de passieve vloerverwarming bespaar je tot wel 40% op je stookkosten! Daarnaast komt er geen vocht meer in de kamer, waardoor je een frisser binnenklimaat hebt. Hierdoor hoef je minder te ventileren, wat tevens gunstig is voor je energierekening.

 

vloerisolatie

 

Met vloerisolatie krijgt optrekkend kou niet langer de kans en zijn vochtige ruimtes verleden tijd. Vloerisolatie is binnen 1 dag gemonteerd en het vereist geen grote verbouwing.

 

De beste manier om je vloer te isoleren is vanuit de kruipruimte. In 1980 heeft TonZon thermokussens bedacht waarmee bestaande vloeren beter worden geïsoleerd dan nieuwbouw vloeren zonder thermokussens. Thermokussens worden tegen de onderkant van je vloer vastgezet. Wanneer je bodemfolie op de bodem van je kruipruimte bevestigd hou je vocht en kou nog beter buiten de deur, waardoor de temperatuur van je huis constanter blijft. Niet alle huizen hebben een kruipruimte, wanneer dit het geval is komt je vloer iets hoger te liggen. Dit kost echter wel extra werk en geld omdat de deuren ingekort moeten worden door de verhoogde vloer. Een andere optie is het aanbrengen van isolatie aan de onderkant van een nieuwe vloer.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.