Tuinmeubelen behandelen en beschermen

Laat je je tuinmeubels deze winter buiten laten staan of moet je ze opbergen in een tuinhuis?  Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje:

Houten tuinmeubelen 

Zachthouten tuinmeubelen van vuren en grenen moeten in de winter worden opgeborgen. Zet deze tuinmeubels liever niet op een warme, droge plaats omdat het hout hierdoor uitdroogt. Zorg voor een opbergruimte met voldoende ventilatie. Dek houten tuinmeubelen niet af met plastic. Hierdoor kan het hout gaan rotten of schimmelen. Harthouten tuinmeubels kunnen in de winter wel gewoon buiten blijven staan.

 

 

 

Kunststof tuinmeubelen 

Tuinmeubelen van kunststof mogen het hele jaar buiten blijven staan. Toch blijven deze meubels wel langer mooi wanneer je ze in de winter binnen zet of bedekt met een tuinmeubelhoes. Zo voorkom je verkleuring en verwering.

 

 

 

Rotan en bamboe tuinmeubels

Tuinmeubels van rotan of bamboe beschikken vaak over een beschermende laklaag. Om deze optimaal te houden kun je deze meubels in de winter het beste binnen zetten.

 

 

Metaal en aluminium tuinmeubelen

Metalen tuinmeubelen mogen de hele winter buiten blijven staan. Dit materiaal vraagt nauwelijks onderhoud, mits het goed gelakt is. Tuinmeubels van aluminium zijn ook onderhoudsvriendelijk en mogen het hele jaar buiten staan.

 

 

Opbergen in een tuinhuis

Indien je je tuinmeubels wilt of moet opbergen kan een tuinhuisje hier een goede oplossing voor bieden. Je kunt kiezen uit een houten, metalen of kunststof tuinhuis. Daarbij zit het verschil hem in de duurzaamheid en uitstraling. Zo heeft een houten tuinhuisje vaak een mooiere uitstraling, maar gaat een kunststof of metalen tuinhuis langer mee.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.