Tuinmeubel trend

Op de Floriade van vorig jaar werd al enigszins bekend gemaakt en bepaald wat de trend van 2013 zou zijn op gebeid van tuinmeubelen. Tijdens de Floriade werd het publiek geïntroduceerd aan de ‘Let me be’, ‘Guide me’, ‘Hold me’ en ‘Let me fly’ tuinen. Dit is een jaarlijks terugkerend fenomeen, dat de trends voor het komend seizoen bekend worden gemaakt op de Floriade.

 

 

tuintrends-2013-be-happy-garden

 

De tuinen en daarbij ook de trends worden onderzocht door verschillende instanties en daaruit komen de trendanalyses voor het komend jaar. Er werd onderzoek gedaan naar de tuin beleving, tuintrends en marktcijfers in Nederland. Door deze samen te voegen is het mogelijk een voorspelling te maken voor het komend seizoen.

 

De twee grootste trends die hierbij bekend werden gemaakt zijn de Let me glow garden en de Be happy garden. De eerste tuin type heeft vooral strakke lijnen met daarin felle kleuraccenten. Dit design is toch vooral bedoeld voor de strakkere tuin. Het oogt in eerste instantie iet wat grauw maar dat wordt door kleurrijke accenten helemaal goed gemaakt. Primaire kleuren zijn hierbij grijs, wit en groen. Ook zijn de tuinmeubelen die hierin te vinden zijn vooral strak, daarbij wordt er ook gebruik gemaakt van de nieuwste materialen en designs.

 

De tweede tuin type is voornamelijk natuurlijk in zijn basis en heeft maakt gebruik van producten die daarop inspelen denk hierbij aan houten tuinmeubelen, oog voor insecten en duurzame producten. Zo was er een speelhut bedekt met mos en half verharding op de paden. Het heeft een zeer natuurlijke uitstraling waardoor je op sommige momenten wellicht in de natuur waant. Dit is ook de gedachte erachter dat zowel jong als oud zich meer tot de natuur getrokken voelt en het warme gevoel dat houten tuinmeubelen daarbij afgeven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.