Tuinkalender: februari

Ook in februari, nu de echte vrieskou achter ons ligt, zijn er genoeg klusjes in voor de tuin. Het is de tijd van de sneeuwklokjes!

 

 

 

Tuinkalender februari tips:

 

 

 

Kleine herstelwerkjes

Neem juist nu de tijd voor de kleine herstelwerkjes als het aanpassen van verzakte terrassen en het verplaatsen van planten voordat het voorjaar aanbreekt. Ook houten gebouwen als tuinhuisjes en schuttingen kunnen worden opgeknapt of een nieuwe laag verf gebruiken.

 

Mesten en snoeien

Vanaf de derde week van februari tot half maart kun je je border voorzien van organische meststoffen. Hierbij komen voedingsstoffen langzaam vrij wanneer de planten terug beginnen te groeien. Heb je een klimop in je tuin? Knip hem dan deze maand lekker kort waardoor hij goed tegen de schutting of muur aan blijft groeien.

 

 

Planten en het gazon

Februari is de ideale maand voor het opbinden of leiden van klimplanten. Zorg dat je nog niet veel over je gazon loopt deze maand omdat de ondergrond nog bevroren kan zijn. Wacht nog met het herstel van slechte of dorre plekken. Op een kale bodem mogen al wel nieuwe graszoden geplaatst worden, mits de grond niet bevroren of te nat is.

 

Bloemen

Uitgebloeide winterakonieten en sneeuwklokjes mogen gescheurd en verplant worden. Doe dit wel voorzichtig. Bloembollen die in de zomer bloeien, kunnen eind februari tot eind april worden geplant. Kijk in februari en/of maart uit met de vorst. Bekijk voor de zekerheid de weerberichten voor de gehele week vooruit.

 

 

Balkon en potplanten

Balkon-, terras- en potplanten mag je water geven wanneer er geen vorst is. Doe dit matig in de middag, zo kunnen de planten opdrogen voor de avond. Geef ze nog geen plantenvoedsel. In de potgrond zit nu nog voldoende plantenvoedsel. Deze maand is ook ideaal om je potplanten te verpotten.

No Comments Yet

Comments are closed