Tuinidee: de Veranda

Het wilde westen, cactussen en slapende cowboys op een schommelstoel. De oorsprong van de veranda brengt vaak dit beeld met zich mee. De meeste veranda’s kennen wij uit warme landen. Zo vindt je in Frankrijk veranda’s met druivenranken en in Griekenland met een wit zeildoek. Logisch, want hier vindt het dagelijkse leven veelal buiten plaats.

 


Voordelen van een veranda in Nederland

Maar ook in Nederland kan een veranda voordelen bieden. Vooral omdat wij veel te maken hebben met neerslag. In de herfst en winter is een veranda ideaal om tuinmeubels, buitenkeukens en tuinaccessoires te beschermen. Daarnaast geeft een veranda een bijzonder knus en huiselijk gevoel.

 

 

Een veranda is een overdekt terras die vaak aan de zijkanten open is. Hierdoor kan de wind er onder door waaien. De ondergrond van een veranda is soms iets verhoogd met een vlonder of bestrating. Er zijn verschillende veranda uitvoeringen en materialen. Hout, aluminium, met dicht of glazen wanden. Het kan allemaal.

 


Een veranda in de lente en zomer 

In de lente en zomer is een veranda ook in Nederland perfect om onder te vertoeven. De veranda biedt bescherming tegen de zon en het geeft voor velen een gevoel van buiten leven. En mocht er met warm weer toch een buitje vallen, dan hoef je niet direct naar binnen!

 

 

No Comments Yet

Comments are closed