Je tuin als verlengde van je woonkamer

Nederlanders betrekken tegenwoordig meer en meer hun tuin bij de woonkamer. Door de tuin bij de woonkamer te betrekken creëer je extra veel woongenot waar je het hele jaar plezier van hebt. Wil je dit ook bij jou thuis? Met een mix van leuke woontrends en een goede indeling maken deze tips jouw leefruimte tot een prachtig geheel!

De juiste indeling

 

Het allerbelangrijkste is de indeling van de woonkamer én de tuin! Zo zie je geregeld wanneer je een woonkamer bij iemand binnenloopt dat de bank met de rug naar het raam staat. Dat is natuurlijk funest wanneer je beide ruimten tot één geheel wilt laten smelten. Andersom geld dit uiteraard ook voor het tuinterras. Een tuinset pal voor het achterraam heeft precies hetzelfde negatieve effect om de twee ruimten in elkaar over te laten vloeien. Alles valt of staat met goede zichtlijnen om een prettig leefbaar en mooi geheel te creëren.

Creëer goede zichtlijnen

 

Zorg dus dat het uitzicht vanuit de woonkamer niet belemmerd word door een enorme tuinset pal in het zicht. Probeer daarentegen juist wat meer zicht op bloemen en planten te krijgen. Een mooie groene border met bloemen en planten van verschillende hoogtes die een mooi kleurpalet maakt. Probeer bovendien de bestrating en tuinmeubelen qua kleuren en stijl mooi te laten overlopen in de inrichting van de woonkamer. Maak eventueel wat zitjes op verschillende hoogten wanneer mogelijk. Het maakt de tuin wat spannender en geeft mooie zichtlijnen vanuit de woonkamer.

Terrasoverkapping in de tuin

 

Een terrasoverkapping of veranda is ook een mooie manier om het huis en de tuin met elkaar in verbinding te brengen. Bijkomend voordeel daarbij is dat je nog meer tijd in het jaar in de tuin kunt genieten, desnoods met hulp van een terrasheater. Waar een veranda meer fungeert als een overloop tussen de tuin en de woning staat de overkapping vaak meer achterin de tuin. Beide geven echter een prima mogelijkheid om één geheel te creëren en geven bovendien ook nog wat meer privacy in de tuin.

 

Tip; Kom je er nog niet helemaal uit? Bezoek een tuininspiratie of wonenwebsite voor meer handige en inspirerende woonideeën!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.