Tips voor tuinmeubels op het balkon

Mocht er weer eens een warmtefront over ons koude kikkerlandje trekken, dan weten we niet hoe snel we daar in de tuin van moeten profiteren. Maar wat als je geen tuin hebt en je het driehoog achter moet doen met een balkon van twee bij twee? Ook daar kun je met wat praktische tuinmeubels een gezellig buitenvertrek van maken.

 

“Klein maar fijn.” Dat is het credo als het aankomt op tuinmeubelen voor op het balkon. Met de juiste meubelen maak je zelfs van de kleinste stadsbalkonnetjes nog een prima plek om heerlijk te dineren of lekker relaxed van de warme avondlucht te genieten.

 

Balkon tuinmeubels

Bij de inrichting van je balkon telt elke centimeter. Er is daarom veel ruimtebesparend balkonmeubilair verkrijgbaar. Balkon tuinmeubels zijn een stuk kleiner dan regulier tuinmeubilair, maar zien er toch erg goed uit. Een klassieker onder deze tuinmeubelen is de bistroset. Deze set bestaat uit een klein tafeltje en twee stoeltjes. Deze meubels zijn niet alleen praktisch en ruimtebesparend, maar hebben ook nog eens een warme, mediterrane look ’n feel, zodat je altijd in de juiste sfeer van de zon geniet.

 

Er is veel stapelbaar tuinmeubilair verkrijgbaar, maar inklapbaar meubilair is misschien nog wel een betere keuze voor je balkon. Zowel de stoelen als de tafels van dit meubilair zijn inklapbaar. Als je er geen gebruik van maakt, klap je het in, zodat je gehele balkon toegankelijk wordt voor andere activiteiten.

 

Materiaal van tuinmeubelen voor op het balkon

Tuinmeubelen voor op het balkon zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen. Zo heb je de keuze uit een breed aanbod exclusieve meubelen van hout of metaal, waarvan de traditionele bistrostoeltjes een voorbeeld zijn. Ben je meer een voorstander van kunststof, dan is er ook in dit materiaal voldoende verkrijgbaar. Het loont zich om te kiezen voor een iets moderner kunststof als polyrotan, dat tegen een stootje kan. Kunststof van mindere kwaliteit is weliswaar goedkoop, maar kan ook veel minder hebben. Tot slot is het altijd goed om je af te vragen of het materiaal van je balkonmeubels weersbestendig is.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.