Tips voor het aansluiten van een buitenkeuken

Het aansluiten van een buitenkeuken kan verschillende voordelen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om voortaan altijd op uw terras te kopen tijdens de zomermaanden! Niet alleen is dit veel gezelliger, ook geniet u zo maximaal van het mooie weer in maanden als juni, juli en augustus. Bij het aansluiten van een buitenkeuken zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Wij spraken met een loodgieter van een ervaren loodgietersbedrijf, die ons hier meer over vertelde!

 

Tip 1: maak een vergelijking van verschillende buitenkeukens

De eerste stap bij het plaatsen van een buitenkeuken op uw terras, is het vergelijken van verschillende soorten keukens. U kunt bijvoorbeeld voor een verrijdbaar model kiezen, die u in de winter naar binnen kunt halen om schade te voorkomen. Een alternatief is een buitenkeuken die u volledig zelf opbouwt met steen. Het voordeel aan zo’n keuken is het feit, dat u de keuken geheel naar eigen wens kunt (laten) ontwerpen. Zo is de buitenkeuken van alle gewenste gemakken voorzien!

 

Tip 2: schakel een loodgietersbedrijf in voor leidingen

Voordat u zo’n stenen buitenkeuken op kunt bouwen, dient u een bouwplan op te stellen. Denk bijvoorbeeld aan de waterleidingen, gasleiding en elektra die moet worden aangelegd. Vaak wordt de buitenkeuken zo simpel mogelijk gehouden, waarbij men een grote gasfles in een kastje onder deze keuken plaatst. Het aanleggen van een gasleiding is daarmee niet langer noodzakelijk. Waterleidingen zullen echter wel moeten worden aangelegd, voor de gootsteen in uw buitenkeuken. Het aanleggen van leidingen kunt u door een loodgieter laten doen.

 

Tip 3: sluit de leidingen in de winter af

Om schade aan deze leidingen te voorkomen, is het belangrijk om de waterleidingen in de winter af te sluiten. Zo voorkomt u bijvoorbeeld dat de leidingen knappen door grondvorst. Ook is het verstandig om een groot doek te kopen, die u over de buitenkeuken kunt spannen tijdens de herfst en winter.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.