Sneeuwtuin ideeën

Wie weet valt er deze winter nog sneeuw! Als dat het geval is, ziet je tuin er direct een stuk anders uit. Door het witte pak sneeuw wordt namelijk zichtbaar hoe je tuin is opgebouwd en wat de uitvalbasis van je tuin is. Er zijn dan geen bloeiende bloemen en struiken die je aandacht af kunnen leiden. De sneeuwtuin zorgt dat je lijnen in je tuin zichtbaar worden. Door vormen en structuren te combineren, zorg je voor tegenstellingen in je tuin en maak je de sneeuwtuin ‘interessant en boeiend’. In dit blogartikel geven wij je een aantal tips hoe je je sneeuwtuin aantrekkelijk kunt maken.

 

sneeuwtuin

 

Tegenstellingen in je sneeuwtuin

 

Sneeuw zorgt niet alleen dat alle lijnen en structuren duidelijk zichtbaar worden, maar het versterkt ook de verschillende contrasten. Zo vallenje wit besneeuwde tuinmeubelen extra goed op door een donkere achtergrond van een groenblijvende klimop of haag. Door de sneeuw wordt alles versterkt.

 

Idee: Mix rond met recht, hoog met laag en strak/modern met vintage of ongeregeld. Dit geldt zowel voor je planten, je ondergrond als voor je decoraties en tuinmeubelen.

 

Idee: Creëer plekken, die goed vanuit je huis te zien zijn, waar je bijzondere voorwerpen plaatst. Dit maakt je tuin niet alleen uniek, maar ook persoonlijk. Hoe duidelijker de vormen van de voorwerpen zijn, hoe groter het effect zal zijn van het pak sneeuw. Denk aan een kistje, een paar oude kerstaccessoires, een groep potten van verschillende hoogtes of een verroeste gieter of kandelaar. Alles kan!

 

sneeuwtuin

 

Planten in je sneeuwtuin

 

Idee: Ga niet te vroeg in je tuin aan de slag. Er zijn veel siergrassen die juist een mooi wintersilhouet hebben en daarom je sneeuwtuin boeiender maken. Knip deze dus bij voorkeur in de lente.
Idee: Groenvaste planten doen het goed in de wintertuin. Neem bijvoorbeeld een wintergroene haag als afscheiding voor plekken die je liever uit het zicht wil houden.

Kijk voor meer ideeën op de website van Home & Garden.

ideeën

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.