Hoe los je problemen met mollen in de tuin op?

Niemand zit natuurlijk te wachten op problemen met mollen in de tuin. Toch komt het in Nederland vaker voor dan je denkt. Gelukkig zijn problemen met mollen eenvoudig op te lossen. In dit artikel geven we tips en adviezen over hoe je zo snel mogelijk van een mollenplaag af kunt komen. Lees snel verder en wij geven jou de informatie die je nodig hebt.

Het probleem van een mollenplaag

Mollen kunnen de boel goed op z’n kop zetten. En dat is natuurlijk wel het laatste waar jij op zit te wachten wanneer je tuin er net goed bij ligt. Mollenplagen komen voornamelijk in de lente en zomer voor. Wanneer je de mollenplaag ontdekt, ben je vaak al te laat. Daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd controles uit te voren, zodat je een mollenplaag kunt voorkomen.

Mollen bewegen zich onder de grond voort en graven daarom tunnels. Dit kan zorgen voor verzakkingen. In het ergste geval zal je hele tuin opnieuw aangelegd moeten worden. Hoe kun je een mollenplaag precies voorkomen?

Een mollenplaag voorkomen

Een mollenplaag kun je voorkomen door voor bepaalde planten te kiezen. Mollen kunnen over het algemeen goed ruiken en blijven bij onaangename geuren uit de buurt van jouw tuin. Wanneer je van een mollenplaag af wilt komen, kun je voor een mollenklem kiezen. Maar dat is niet de enige mollenverjager. Er zijn behoorlijk wat mollenverjagers in omloop. Niet iedereen kijkt positief tegen een mollenverjager aan, aangezien de mol dan te overlijden komt. Gelukkig zijn er ook andere methoden om mollen uit de buurt te houden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.