Idee voor in de tuin: een overkapping

Een overkapping in de tuin is een wens van velen. En dat is niet zo gek! Want zo’n overkapping zorgt ervoor dat jij nog meer van je tuin kan genieten. Misschien speel je zelf ook wel met het idee om een terrasoverkapping of veranda te laten plaatsen. Dan is helpt dit artikel je op weg. We leggen je uit wat de voordelen precies zijn en uit welke mogelijkheden je kan kiezen.

 

Voordelen overkapping

 

Eén van de grootste voordelen van een terrasoverkapping is de vergroting van de leefruimte. Je kan nu langer van je tuin genieten, ook als het even iets minder lekker weer is. Trek je woon- of eetkamer door naar buiten als de overkapping direct aan je huis grenst en je krijgt er meteen meer woonruimte voor terug. Houd daarbij rekening met de inrichting en kleuren die je in binnenhuis hanteert. Door dit af te stemmen met het terras onder overkapping is het geheel in een goede balans.

 

overkapping tuin

Een ander groot voordeel van een overkapping in de tuin is dat het dak ook je kostbare tuinmeubelen, barbecue of loungeset beschermd. Tegenwoordig investeren we steeds meer in hoge kwaliteit tuinproducten. Door neerslag ben je vaak meer tijd (en soms ook geld) kwijt aan het onderhoud van je mooie tuinset. Met een overkapping blijven tuinmeubelen en andere kostbare items vaker droog en beschut.

 

Keuze soorten overkappingen

 

Wanneer je een overkapping wilt kopen, dan heb je keuze uit verschillende materialen, afmetingen en uitvoeringen. Veel terrasoverkappingen en veranda’s worden gemaakt van hout, aluminium of kunststof. Hout geeft je tuin en terras een meer natuurlijke of robuuste sfeer. Terwijl aluminium of kunststof beter opgaan in een strakke of moderne tuin. Natuurlijk kan je ook kiezen voor kunststof met een houtlook. Dit geeft de overkapping weer een wat ‘natuurlijke’ look.

 

overkapping tuin

 

Een overkapping kan je direct aan je huis laten plaatsen, maar ook achterin de tuin tegen de schutting of schuur aan. Het is ook een optie om de terrasoverkapping vrij te plaatsen, als een soort vrijstaande gazebo. Ook qua daken is er volop keuze. Ga je voor een recht of schuin dak? En moet deze doorzichtig of juist gesloten zijn? Alles is mogelijk! Een overkapping specialist kan je precies vertellen wat mogelijk is en je helpen de overkapping uit te zoeken die bij jou past.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.