Dromen van het voorjaar: de mini moestuin!

Droom jij tijdens de laatste wintermaanden ook stiekem al van het voorjaar? Voordat je het weet is het alweer zover en mogen we massaal weer aan de slag in de tuin. Je kunt dit beperken tot het planten van bloembollen en het schoonmaken van je terras. Maar wat dacht je van de aanleg van je eigen mini moestuin!

 

Geen grote tuin nodig voor een mini moestuin

De mini moestuin is ideaal voor tuinliefhebbers die weinig ruimte hebben, maar wel willen genieten van eigen kruiden of groente. Tegenwoordig is daar een slimme oplossing voor bedacht, namelijk de zogenaamde ‘vierkantemetertuin’ of de moestuinbak op poten. Een moestuinbak op poten is iets groter dan de vierkantemetertuin, hij is namelijk 1,25m bij 1,25m. Door het stijlvolle ontwerp wordt deze ook ervaren als een tuinmeubel.

 

 

Dit type mini moestuin is geïnspireerd op het fenomeen ‘square foot gardering’. Dit fenomeen is overgewaaid uit Amerika. Het is een ecologische methode van tuinieren die verondersteld wordt zo efficiënt mogelijks te zijn. Hierbij wordt de tuin of moestuin in vierkante vakken verdeelt. Door niet alle groente en kruiden tegelijk te planten kun je de oogst verdelen.

 

Zelf een mini moestuin maken of kant en klaar kopen

Als je handig bent kun je makkelijk zelf een mini moestuin of moestuinbak maken. Maar steeds meer tuinwinkels verkopen ook kant en klare modellen. Het voordeel van een moestuinbak op poten is dat je niet meer hoeft te bukken.  Spitten is overbodig en je hebt weinig tot geen last meer van onkruid.

 

 

Bovendien is de mini moestuinbak ideaal voor mensen die weinig ruimte in hun tuin hebben. Hij kan zelfs geplaatst worden op een klein terras of op een balkon! Zo kan iedereen dus experimenteren met het kweken van groente en kruiden. Leuk voor jezelf, maar zeker ook leuk en leerzaam voor kinderen!

No Comments Yet

Comments are closed