Maak je tuin herfstklaar!

De zomer komt weer tot zijn einde en dan gaan we langzaam over tot het volgende seizoen: de herfst. Dit betekent dat de bladen van de bomen gaan vallen en het een stuk frisser kan worden. Om je tuin zo goed mogelijk voor te bereiden op de herfst kun je nu alvast een aantal punten afstrepen. Zo gaan jij en je tuin ontspannen de herfst in en kun je genieten van een prachtig najaar.

 

Een prachtig gazon

Als je een gazon in de tuin hebt wil je die het hele jaar door zo mooi mogelijk houden. Hoe doe je dat het best? Maai je gazon in oktober kort, maar niet te kort. Zorg dat het gras op een hoogte van ongeveer 5 centimeter blijft. Vervolgens hoef je er de hele herfst niet meer aan te zitten. Want op deze manier komt je gazon de herfst en winter ongeschonden door.

 

Een goede voorbereiding

Je planten zijn waarschijnlijk flink gegroeid en om te zorgen dat ze er weer even tegenaan kunnen is het voor de herfst begint een goed idee om alles kort te knippen en te snoeien. Dit is slim om te doen voor de temperaturen echt gaan dalen. Wil je weten welke planten je wanneer moet snoeien? Vraag een tuinspecialist uit Roosendaal om advies. Zo weet je precies wat je moet doen.

 

Aan de slag voor de lente

Wil je in het voorjaar genieten van bloembollen die uitkomen? Dan moet je in de herfst alvast het voorwerk doen. De grond is tijdens de herfst vaak goed vochtig door de regelmatige neerslag. Dit maakt het een ideale tijd voor bloembollen om alvast aan te sterken. In de winter wordt de grond namelijk een stuk kouder en dat kunnen ze dan gemakkelijk overleven! Plant de bloembollen uiterlijk in oktober.

 

Herfstklaar voor vogels

Het najaar betekent dat vogels weer op zoek zijn naar eten, en dat kunnen ze komen halen in jouw tuin. Je kunt er voor zorgen dat er vetbollen en pinda’s hangen voor de vogels, maar een vogelhuisje zullen ze ook zeker waarderen. Het hout voor de vogelhuisjes moet niet te dun zijn, anders hebben de vogels last van kou.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.