Haal luxe naar je tuin: 6 ideeën

Je tuin is een prachtig verlengstuk van je woning. Het is de ideale plek om tot rust te komen met lekker weer of om samen te komen met familie en vrienden. Door je tuin stijlvoller en luxer te maken, wordt het nog fijner om er tijd door te brengen. Wij zetten 7 ideeën voor je op een rij om luxe naar je tuin te halen.

Outdoor loungeOutdoor loungen

Een outdoor loungeplek vormt niet alleen een prachtig onderdeel van je tuin, het is ook een heerlijke plek om er te relaxen. Kijk voor meer luxe in je tuin verder dan alleen de loungebank: idealiter zorg je voor een mooie pergola of omranding, zodat je op heel warme dagen ook lekker in de schaduw kunt zitten.

Zorg ook voor een tafeltje en bijzettafel in je loungegedeelte. Hier kun je zomerse hapjes en drankjes neerzetten voor jezelf en je gasten.

 

 

 

 

Houten buitenkeukenHouten-buitenkeuken

Wil je ’s avonds lekker buiten dineren met je gasten? Dan is het ideaal om een luxe buitenkeuken te hebben waarin je heerlijke gerechtjes kunt bereiden. Met een buitenkeuken ga je net dat stapje verder dan een barbecue: je kan er ook op koken en bakken, pizza’s maken en vlees en groenten roosteren.

 

BuitenhaardBuitenhaard

Na het eten is het fijn om nog even na te tafelen met je bezoek. Het liefst doe je dat nog lekker buiten, maar ’s avonds koelt het al gauw een beetje af. Een buitenhaard is dan een welkome, warme oplossing. Het blijft gezellig tot in de late uurtjes en je hebt er een prachtige, luxe element in je tuin bij.

 

 

Zwembad-buitenZwembad

Nederland is grote delen van het jaar best wel frisjes. Van een zwembad hebben we daarom meestal maar kort profijt. Tegelijkertijd is het op warme dagen in de zomer een heerlijke verkoeler. Niet iedereen heeft een enorme tuin (of wil er veel plek voor maken), maar je kunt ook prima een kleiner ontwerp in je tuin laten plaatsen.

 

BuitenverlichtingVerlichting

Om je tuin ook ’s avonds een luxe uitstraling te geven, dien je verlichting aan te brengen. Dat kan door middel van kleine spotjes tussen de beplanting, maar bijvoorbeeld ook door verlichting onder de loungebank, in de overkapping en langs het pad te plaatsen.

 

 

KussensTuinkussens

Een belangrijk detail in de aankleding van je tuin zijn de kussens. In moderne, designtuinen zijn deze meestal wat groter en in een effen, rustige kleur (wit, zwart, zandkleurig of pasteltinten). Toch zie je ook steeds vaker kussens met grafische prints terugkomen.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.