Inspireer jezelf… ontspruit jouw droomtuin!

Tuininspiratie: hoe vind je die? De opties zijn eindeloos als het gaat om de indeling van je tuin. Maar waar begin je en wat past nu echt bij jou? Met deze tips vind je de weg tot jouw perfecte tuin in het nieuwe wonen.

 

Kijk om je heen

 

Maak eens een ruime wandeling door het dorp, of op plekken waar je nog nooit bent geweest. Laat je oog rusten op de verschillende inrichtingen en stijlen van andermans tuinen. Zo kun je beslissen wat jij leuk vindt, en wat beslist niet! Inspiratie opdoen bij anderen is niet alleen handig, maar ook heel leuk: in gedachten kun je losse elementen als puzzelstukjes in elkaar zetten, en zo jouw droomtuin langzaam visueel maken.

 

Bezoek een tuincentrum

 

Een ander leuk uitje: bezoek een tuincentrum! Laat je inspireren door alle mogelijkheden in de wereld van de planten, bomen en bloemen. Het groen is er in alle soorten en maten en kan prachtig worden afgestemd op de stijl van jouw tuin. Houd je van kleurrijke bloemen, of liever klimop? Ga je graag voor bomen… of kies je liever voor een mooi perk of steen? Of je jouw tuin nu wilt betegelen of inzaaien, bij een tuincentrum dompel je jezelf onder in een wereld van tuin-inspiratie.

 

Internet

 

Het internet is een enorme bron van inspiratie op het gebied van, wel, álle vlakken. Het nieuwe wonen is daar één van! Bezoek websites zoals pinterest om een virtuele collage te maken van de dingen die jij graag in jouw tuin zou willen zien. Verzamel de leukste ideetjes op jouw prikbord of in een map, en besluit welke dingen er wel, en niet bij elkaar passen.

 

De tuin in en… experimenteer!

 

Veel inspiratie komt spontaan op… terwijl je doet! Experimenteer er dus op los, om te ontdekken wat het beste bij jou past. Schuif eens wat dingen aan de kant, zorg voor nieuwe ruimte en neem bijvoorbeeld een krijtje. Teken het toekomstig meubilair, de plantenbakken en het moestuintje voor je uit. Zo krijg je een idee van hoe jouw toekomstige droomtuin er mogelijk uit kan komen zien. Heb plezier en experimenteer: zo kom je op de beste inspiratie!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.