Hoe moet je graszoden leggen

Graszoden leggen is de eenvoudigste manier om een nieuw gazon te maken. Het is wellicht prijziger dan zaaien, maar het is de prijs zeker waard. Je hebt namelijk meteen een bruikbaar stuk gazon zonder onkruid of mos.

Het is belangrijk om de tijd te nemen om de grond voor te bereiden voordat je je grasmat legt. De beste tijd om graszoden te leggen is tijdens de lente of de herfst, wanneer er veel regen zal zijn, zal het nieuwe gras wortels op tijd voor zomerzon of wintervorst vestigen.

Benodigdheden
Graszoden
Kruiwagen
Spade
bouwlaag
Hark
Scherp mes
Gieter of slang

Stap 1: Bemesten
Verspreid een week voor het leggen van de grasmat een meststof voor algemeen gebruik over de grond. Bereid het gebied voor, stel de grond gelijk en verwijder grote stenen. Als het oppervlak ongelijk is, kruiwagen in een teelaarde, giet het er bovenop en gelijkmatig uit met een hark.

Stap 2: Aanstampen en harken
Druk het grondoppervlak aan door er op en neer te lopen en kleine, zware stappen te nemen. Vul alle gaten met vers grond en stamp het opnieuw aan met je voeten. Geef het oppervlak een laatste hark erover.

Stap 3: Graszoden uitrollen
Rol de graszoden strak langs elkaar uit. Zorg er voor dat de graszoden goed tegen elkaar gedrukt zijn en strak uitgerold worden.Begin altijd in een rechte hoek van de tuin en zorg dat de graszoden goed aansluiten aan het terras of de stoeprand. Snijd overtollige grasmatten af met een schop of een scherp mes.

Stap 4: Sproeien  
Na het leggen, dien je direct te sproeien. Begin zo snel mogelijk met water geven. Let op, zorg dat de graszoden voldoende water hebben, maar niet drijven in het water. De graszoden zijn nog niet geworteld daardoor is het sproeien om het aantal uur aan te raden. Vooral bij zonnige dagen. Het zal een paar weken duren voordat je gazon gaat groeien. In die tijd is het essentieel dat je de graszoden niet laat uitdrogen; dus geef ze regelmatig water. Begin te maaien als het gras 2,5 cm – 5 cm hoog is.

Graszoden nodig? Bestel ze direct op Graszodenland. Levering door heel Nederland, vandaag besteld, de volgende werkdag in huis.

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.