Het nieuwe werken: een kantoortuin

Het nieuwe werken wint steeds meer aan populariteit. Steeds meer mensen kiezen er voor om (deels) vanuit huis te werken of zij werken als zelfstandig ondernemer. Helaas heeft niet iedereen de luxe van een groot huis met extra ruimte voor een kantoor. Dan kan een tuinkantoor oplossing bieden.

 

 

Het nieuwe werken, makkelijker met een tuinkantoor 

Het werken vanuit een tuinkantoor biedt veel voordelen. Zo werk je wel vanuit thuis maar toch buiten de deur. Het is een ontspannen werkplek waar je ook goed klanten kunt ontvangen. Daarbij kan een tuinkantoor een goed alternatief zijn voor wie liever niet wilt of kan verbouwen of aanbouwen in huis. De bouw van een tuinkantoor is minder complex.

 

 

Stel je eigen tuinkantoor samen

Wanneer je kiest voor een tuinkantoor kun je deze kant en klaar aanschaffen, of zelf naar smaak samenstellen. Belangrijk is het te letten op de hoeveelheid licht, de aanleg van elektriciteit, goede isolatie en verwarming. Er is tegenwoordig enorm veel keuze in materialen, kleuren, raam- en deursoorten en dakbedekking.

 


Het merendeel van de tuinkantoren zijn vrijgesteld van een bouwvergunning. Een gebouw onder de 3 meter hoog en met een oppervlakte minder dan 10 m2 mogen overal in de tuin worden neergezet. Wanneer het gebouw niet groter dan 30m2 is kan vrij gebouwd worden, maar voor veel gemeenten geldt dan wel een meldingsplicht.

 

 

Kijk op de website van Vrom voor meer informatie over vergunningsaanvragen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.