Het blokhutten seizoen komt er weer aan

Buiten is nog koud, mensen staan elke morgen nog te krabben bij hun auto en zout wordt nog dagelijks gestrooid, maar het voorjaar staat alweer voor de deur! Het moment dat iedereen weer de tuin in kijkt en gaat denken over de mogelijkheden in de tuin dit jaar. En bij een echte tuin, daar hoort een blokhut bij!

 

We kunnen dus wel spreken dat vanaf eind maart, begin april, het blokhutten seizoen weer van start gaat. De trend van 2013 gaat maatwerk blokhutten worden. De consument eist steeds meer en dit zie je ook terug in deze markt. Daarom spitsen veel bedrijven zicht op het fenomeen maatwerk blokhutten.

 

 

Een blokhut op maat

 

De ene leverancier is de andere niet. Zo worden er door enkele leveranciers lokkertjes gebruikt en wordt er gezegd dat bepaalde modellen op maat zijn te maken met de toevoeging van een extra deur, raam, luik of een klein uitbouwtje. Dit is niet waar de huidige consument naar op zoek is! Er zijn namelijk ook leveranciers die blokhutten tot op de centimeter nauwkeurig kunnen maken. U kunt dan samen om de tekentafel gaan zitten en rustig de wensen bespreken.

 

Voordelen van maatwerk

 

Maatwerk heeft enkele voordelen ten opzichte van standaard modellen. U kunt dus op de centimeter nauwkeurig uw blokhut samenstellen, maar het is ook mogelijk om extra balklagen, kamers, ramen, deuren, dakramen, dakpanprofielplaten, dakpannen, verschillende soorten vloeren etc, etc te kiezen! Veel mogelijkheden zijn niet samen toepasbaar bij standaard blokhutten, maar bij maatwerk modellen wel!

 

Nadelen van maatwerk blokhutten

 

Helaas kleven er ook enkele kleine nadelen aan de aanschaf van een maatwerk blokhut. Zo zijn maatwerk blokhutten in de regel zo’n 15-20% duurder, maar er zijn ook enkele op de markt die dit zeer voordelig kunnen aanbieden. Daarnaast hebben maatwerk blokhutten doorgaans een langere levertijd. De blokhut moet namelijk helemaal speciaal voor u op maat worden gezaagd en het -model ligt dus niet al in de opslag klaar voor u te wachten. De levertijd bedraagt gemiddeld ongeveer acht tot tien weken vanaf de tekentafel tot aflevering. Als ik een of meerdere blokhutten ga plaatsen dit jaar, dan ga ik voor maatwerk! Kijk voor meer informatie over Blokhutten op Blokhutwereld.nl.

1 Comment
  1. Het is logisch dat op maat gemaakte producten en duurder zijn, én dat de levertijd langer is. Volgens mij is dit vaak het geval. Zo ook bij het maatwerk wat wij zelf leveren bij Teak & Wood. Maar dan héb je uiteraard ook wat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.