Handige tips voor een tuinrenovatie

Je kan ervoor kiezen om een tuinrenovatie te doen. Dit is mogelijk wanneer de basis van de tuin nog in orde is. Je kan toe zijn aan een tuinrenovatie wanneer je al lang niet meer aan onderhoud toe gekomen bent. Het kan natuurlijk ook dat je op de tuin uitgekeken bent en toe bent aan een beetje vernieuwing. Je kan ervoor kiezen om de renovatie zelf aan te pakken. Door een paar dingen aan je tuin te veranderen of repareren kan je tuin er weer keurig uitzien. Zie je het niet zitten om zelf je tuin te renoveren? De hulp inschakelen van een hovenier is altijd mogelijk. Je kan een tuinontwerp laten maken met behoud van de aanwezige onderdelen.

Werkzaamheden tijdens een tuinrenovatie

Bij een tuinrenovatie is het niet de bedoeling dat de hele tuin opnieuw wordt aangelegd. Er zijn een aantal werkzaamheden waardoor je tuin er weer keurig uit kan zien.

· Snoeien

· Onkruid verwijderen

· Planten vervangen

· Schoonmaken

· Schade herstellen

Door planten/bomen te snoeien krijgt je tuin alweer een heel ander beeld. Het verwijderen van onkruid kan ook een hele verbetering geven. Zijn er veel verdorde planten in je tuin. Deze zullen verwijderd worden en zo nodig vervangen voor nieuwe. Door de bestrating opnieuw te leggen en te reinigen ligt je tuin er weer netjes bij. Een mooi terras geeft namelijk een heel gezellig beeld aan je tuin. De aanwezige schutting zal schoongemaakt worden en zo nodig op zwakke plekken vervangen worden. Deze werkzaamheden kan je voorkomen door wekelijks je tuin een klein beetje bij te houden. Het is ook mogelijk om het tuinonderhoud aan een hovenier over te laten. Hij zal regelmatig bij u langs komen om de tuin te onderhouden.

Voordelen van een tuinrenovatie

Zoals eerder aangegeven zijn er een aantal werkzaamheden waardoor uw tuin er weer keurig uit ziet. Met een kleine investering kan je weer genieten van een vernieuwde tuin. Omdat je oude elementen van de tuin bewaard is de tuin gelijk volledig volgroeid. Wanneer je een nieuwe tuin laat aanleggen worden er nog jonge planten gebruiken die nog niet volgroeid zijn. Je behoud de oude elementen waardoor je veel geld bespaard.

Hoe gaat de hovenier te werk?

Bent u toe aan een tuinrenovatie en heeft u geen groene vingers om dit zelf te doen? Het is handig om een hovenier bij u in de omgeving om hulp te vragen. U kan uw wensen doorgeven zo kan je tuinontwerp laten maken. De hovenier zal met u bespreken welke onderdelen van de tuin je graag wil behouden. Is er een duidelijk ontwerp die aansluit bij je wensen dan is het tijd om met de renovatie te beginnen. Misschien is het mogelijk om de schade van de schutting te herstellen, zo niet dan zal de schutting vervangen moeten worden. De tuin wordt helemaal gerenoveerd aan de hand van uw wensen. Wil je liever een hele nieuwe tuin aanleggen? Een hovenier wil u altijd graag helpen om voor u een droomtuin te ontwerpen en aan te leggen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.