Goed tuin onderhoud

 

 

Het goed onderhouden van de tuin vergt tijd. Daarom wordt dit meestal aan een professional zoals een hovenier uitbesteed. Toch kan men zelf vaak al heel wat betekenen voor de tuin. Door slimme keuzes te maken hoef je niet zo vaak in de tuin bezig te zijn als je denkt. Wat huisbeveiliging betreft kan je het beste advies vragen bij een slotenmaker.

Bijvoorbeeld het laten leggen van tegels betekent dat je minder onderhoud hebt aan je tuin. Voornamelijk het maaien van het gras of het water geven aan de bloemen in de zomer is wat veel tijd vergt. Als je een haag hebt kan dit ook flink wat tijd kosten.

 

  • Zwembad of bubbelbad onderhouden

 

Als je een zwembad of bubbelbad in de tuin hebt, weet je dat er voorbereidingen genomen moeten worden om het zwembad te beschermen tegen de vorst. Zorg ervoor dat er een zeil overheen ligt op de momenten dat je het niet gebruikt, dit verlaagt namelijk de hoeveelheid water die verdampt.

Wanneer de zomer tot het eind komt, is het tijd om de voorbereidingen te treffen in de tuin voor de winter. Dit houdt in dat het water tot een zeker niveau moet dalen in het zwembad, maar ook dat je de druk in de warmtepomp nog eens moet controleren. Daarna is het tijd voor het anti-vries middel zodat je geen scheuren krijgt in het zwembadwater.

 

  • Huisbeveiliging

 

Het is niet lastig om aan goede huisbeveiliging te komen. Door de technologische vooruitgang zijn camera’s een stuk voordeliger geworden. Bovendien kan je altijd bij een slotenmaker terecht voor professioneel advies inzake de huisbeveiliging.

Een slotenmaker kan meteen kijken of je tuin toe is aan beter hang- en sluitwerk zoals diverse cilindersloten of klaviersloten. Raadpleeg het slotenmakersbedrijf voor de beste tips. Ook is het verstandig om als je op vakantie gaat de grote spullen in de tuin op te bergen. Inbrekers gebruiken bijvoorbeeld de kliko in de tuin om naar de eerste verdieping te klimmen.

 

  • Tuinhuisje laten bouwen

 

Een tuinhuisje is natuurlijk mooi, maar niet voor elke tuin weggelegd. Voor het laten bouwen is er soms een vergunning nodig, afhankelijk van de grootte. Daarnaast heb je de ruimte nodig om het te plaatsen. Wil je hier nog bepaalde voorzieningen hebben zoals TV, warm water, verwarming, gas, licht en overige zaken dan moeten ook de kabels en buizen aangelegd worden.

Als je zelf de tijd niet hebt kan je het tuin onderhoud beter uitbesteden aan een professionele ploeg. Voor goed tuin onderhoud kan je daarom terecht bij de hovenier of voor de beveiliging bij de slotenmaker.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.