Gevlochten tuinmeubelen onderhouden

Gevlochten tuinmeubelen zijn sinds jaar en dag populair om hun ambacht; er komt geen machine te pas aan het secure vlechtkarwij. Deze arbeidsintensieve klus levert tuinmeubels op met karakter: een gelukkig huwelijk tussen hoge kwaliteit en natuurlijke uitstraling. Om deze tuinmeubelen zo lang mogelijk mooi te houden, geven we je in deze blog enkele schoonmaaktips.

 

Herkomst gevlochten tuinmeubels

Hoewel gevlochten tuinmeubels veelal worden geïmporteerd vanuit Indonesië, bevinden de roots van deze gevlochten juweeltjes zich in ons eigen kikkerlandje. In de 19e eeuw floreerde er in het rotandorp Noordwolde namelijk een toonaangevende vlechtwerkindustrie. Door de kolonisatie maakte ook Indonesië kennis met de Hollandse vlechttechniek, waardoor de meeste gevlochten tuinmeubelen tegenwoordig daar vandaan komen.

Gevlochten tuinmeubelen onderhouden

Onderhoud gevlochten tuinmeubelen

Gevlochten tuinmeubelen zijn verkrijgbaar als wicker tuinmeubelen, waarbij het traditionele vlechtmateriaal is vervangen door een kunststof vezel. Om het juiste onderhoudsmateriaal aan te schaffen, is het belangrijk om te weten van welk materiaal je wicker tuinmeubel is gemaakt.

Om het vlechtwerk soepel te houden, dien je de tuinmeubelen eerst te behandelen met een ‘protector’. Dit zorgt ervoor dat vlekken en vuil minder vat hebben op het tuinmeubel. Loopt je meubilair toch een vlek op? Verwijder deze dan met een speciale ‘cleaner’. Wie beschikt over een veranda of overkapping, doet er goed aan om het gevlochten tuinmeubilair hieronder te plaatsen. Het meubilair loopt dan minder risico om vies te worden.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.