Genieten van een kleine tuin

Als je een tuin hebt zal je waarschijnlijk er regelmatig van proberen te genieten. Lekker barbecueën met vrienden of gewoon relaxed een boek lezen. Het kan allemaal. Maar wat als je tuin niet zo groot is? Hoe creëer je dan een tuin waar je volop plezier van kunt hebben?

Wat voor tuin wil je?

Allereerst is het goed om te bepalen wat voor tuin je wilt en waar je deze voor gaat gebruiken. Vind je het leuk om met eigen groenten en fruit bezig te zijn? Dan kun je een klein moestuintje maken. Heb je geen groene vingers? Kies dan voor meer bestrating in de tuin.

Weinig ruimte

Als je geen ruimte hebt in de tuin kun je eens een kijkje nemen op de website van Huisinspiratie.nl. Ze hebben daar een mooi artikel geschreven over hoe je het ruimtegebrek kunt oplossen. Maar daarnaast zijn er nog volop andere mogelijkheden. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om in de hoogte te gaan werken? Een pergola of een boom kan je tuin direct minder hokkerig doen lijken. Wanneer je een boom in een pot wilt plaatsen, moet je er wel vanuit gaan dat deze wat meer verzorging nodig heeft. Bomen welk uitermate geschikt zijn voor in een pot, zijn: de Japanse sierkers, de olijfwilg, de vlinderstruik en de fluweelboom. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden.

De diepte of hoogte in

Om de hoogte of de diepte in te gaan zijn er verschillende mogelijkheden. 1 ding hebben ze wel gemeen, ze creëren een speels en verrassend karakter. Wat dacht je bijvoorbeeld een verdiepte zitkuil of terras? Of juist de hoogte in met je terras door middel van het creëren van een zitgedeelte op vlonders. Ook kun je een plantenbak of vijver op een hoger gelegen deel plaatsen.

Eenvoud maakt rust

Houd je tuin elementen rustig. Kies voor de zelfde kleuren en eenvoud. Dit zorgt er voor dat je tuin rust uit straalt en dat zoeken we allemaal in onze tuin toch?

Bron: Woonaanrader.nl

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.