Geniet van je tuin in de winter

Het lijkt misschien makkelijk om jezelf in huis op te sluiten tijdens het winterseizoen, maar toch kun je ook in die koude periode genieten van je tuintje. Met nieuwe tuin trends kan je achtertuin worden omgetoverd tot een prachtige winterplek voor het hele gezin. Creëer een knusse zithoek waar je kan genieten van het winterzonnetje.

 

Winterbloemen

 

Hoewel de meeste tuinbloemen in de winter doodvriezen, zijn er enkele die met de winter kunnen staan. Ze kunnen met hun aantrekkelijk gebladerte een kleurrijke omgeving creëren die sprookjesachtig aandoet. Kijk maar eens rond in het tuincentrum en laat je inspireren!

 

Maak een gezellige zithoek

 

Aangezien de winter streng kan zijn, is het verstandig om je tuin van tevoren al zoveel mogelijk voor te bereiden, zodat je ontspannen omgeving klaar is om in gebruik te worden genomen op de mooiere dagen. Kies een mooie plek in je tuin waar je bijvoorbeeld een overkapping kan plaatsen. Wanneer je deze in de hoek van je tuin plaatst, zal je ook redelijk gedekt opgesteld staan tegen de wind. Daarnaast beschermt dit je tuinmeubilair tegen de elementen. Houd de kussens en andere wollen materialen buiten de kou haal ze alleen te voorschijn wanneer je ze gebruikt.

 

Houd jezelf warm

 

Naast het aansteken van een tuinkachel, vuurtafel of vuurkorf, kan je je zithoek ook behaaglijk maken door gebruik te maken van lekkere warme dekens. Neem een thermosfles mee de tuin in, zodat je lang kan genieten van je gloeiendhete koffie of chocolademelk. Zo blijf je de hele avond warm. Maak goed gebruik van je vuurkorf of –tafel door marshmallows te roosteren, of door vlees te grillen. Je kan jezelf ook warm houden door een terrasverwarmer te plaatsen. Deze zijn ook verkrijgbaar in retro uitvoeringen, waardoor je je tuin een nostalgische look geeft. Koude winters lijken misschien ingewikkeld om van te genieten, maar met de juiste tuinmeubels kan je jezelf versteld doen staan met een opgefleurde wintertuin. Dat is pas lekker wonen!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.