Waan je deze winter in lapland met de Finse kota tuinhuis

Waan je deze winter in lapland met een originele kota in eigen tuin. De kota is een luxe tuinhuis of blokhut, gemaakt in de karakteristieke stijl van een tent of tipi. Waar oorspronkelijk rendierhuiden de tent bedekken, zorgt nu sterk en mooi grenenhout voor warmte. De grenenhouten planken en balken zijn 4,5 cm dik en het dak is bedekt met stevige shingles voorzien van een leislag. Het resultaat is prachtig: de Finse kota anno nu.

 


De buitenkant van deze moderne kota is al een plaatje, maar zodra je door de houten deur naar binnen stapt ontdek je direct de bijzondere knusse en Scandinavische ambiance van dit ontwerp. De ruimte is rond met banken aan de muren en in het midden een haart. Ook het interieur is gemaakt van grenenhout. De ramen hebben speciaal isolatieglas die goed beschermen tegen wind en kou.

 


De Finse kota: een gezellig tuinhuis voor de hele familie

Het leuke van de Finse kota is dat deze het hele jaar door gebruikt kan worden en multifunctioneel kan worden ingezet. Een gezellig vertrek om zelfs hartje winter met familie te barbecueën en te genieten, met een knisperend haardvuur die de gehele kota behaaglijk verwarmd. Maar de kota is ook te gebruiken als gastenverblijf, werk- of hobbyruimte of jachthut. De zitbanken kunnen zelfs tot slaapbank worden gemaakt.

De kota wordt indien gewenst geleverd inclusief complete ‘Laplandinventaris’, bestaande uit rendierhuiden, een barbecue/grill met kookeilanden, een gietijzeren pan en visrookplank en leuke houten accessoires als bordjes, kopjes en bestek. Boven haard kan een ronde rookkap geplaatst worden die uitmondt boven het dak. Zo kunt u optimaal genieten van uw kota en zelf houtvuurtjes stoken. Kijk hier voor een voorbeeld en meer informatie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.