Een sfeervol terras

Wil jij meer sfeer op het terras in jouw tuin creëren? Met deze tips maak je van het terras een sfeervolle plek om op te genieten. Tijdens de zomer kan jij hier optimaal genieten.

 

Alleen maar genieten

Op het terras wil je natuurlijk veilig zitten en genieten met familie en vrienden. Af en toe lees je er zelf een goed boek of luier je in de zon. Als je niet wilt dat de buren meegluren, is het slim om gebruik te maken van een parasol. Als je een parasol vervelend vindt, dan kan je een grote boom of struik plaatsen op de juiste plek. Dit zorgt al voor extra privacy.

 

 

terras

 

Lagen rondom het terras

 

Een vlakke ondergrond op een terras oogt soms saai. Speel daarom met lagen. Bouw bijvoorbeeld een verhoogd terras of creëer hellingen. Rondom het terras zou je ook een soort schutting kunnen bouwen. Hiermee creëer je een apart effect dat voor meer diepte zorgt.

 

Eenvoud op het terras

Heb je een klein terras? Richt deze dan leuk maar eenvoudig in. Het is mogelijk om in hoekjes een kleine bijzettafel te plaatsen. Een eenvoudig terras zonder te veel accessoires lijkt vaak ook modern. Wil je geen tuinmeubelen op je kleine terras plaatsen? Planten zorgen ook voor extra sfeer. Kies planten die bij de ruimte passen en bij de stijl die jij wilt uitstralen. Houd je meer van de tropische stijl dan is het slim om grotere planten gebruiken.

 

terras

 

Comfortabele tuinmeubelen

Het terras is de plaats waar je ontspant. Dat is fijner als dit op een comfortabele manier kan. Beslis eerst wat jij het liefste doet op het terras, zodat je zeker weet dat je de juiste tuinmeubelen aanschaft. Ga je er dineren of loungen? Kies aan de hand van je favoriete activiteit een loungestoel of een tuinset die je vaak gaat gebruiken.

 

De focus

Het is mogelijk de focus op één plaats in de tuin te leggen. Dat kan een grote pot of plant zijn, maar ook een barbecue.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.