Een blokhut kopen, waar let je op?

Afhankelijk van je wensen zijn er een aantal zaken waar je op let wanneer je een blokhut wilt gaan kopen. In de eerste plaats zul je op een rij gaan zetten welke wensen je hebt, daarnaast is het het handig om bepaalde zaken mee te nemen in de aankoop. Wil je een blokhut kopen, waar let je dan zoal op?

mayrhofen2

Praktische zaken

Houd er ten eerste rekening mee dat de blokhut op een waterpas fundament gebouwd moet worden, bij voorkeur op een betonnen ondergrond. Zodra je de ondergrond gaat realiseren, dan houd je ook rekening met elektra en leidingen, waar worden deze aangebracht? Zorg er daarnaast voor dat er tenminste 50 cm, tot 1 meter vrije loopruimte wordt meegenomen in de plannen en dat er een goede afwatering wordt aangebracht voor regenwater. Er zijn verschillende type daken mogelijk op een blokhut. Informeer altijd bij de leverancier welk type dak het meest geschikt is voor jouw situatie.

Details

Wil je veel ramen, of juist zoveel mogelijk privacy? Zo is er altijd de keuze voor hoge, horizontale ramen, of juist laag geplaatste verticale ramen. Een raam in de deur zorgt voor betrekkelijk weinig privacy. Daarnaast zijn er tal van blokhutten die al voor recreatieve doeleinden zijn ingericht en waarbij sanitair is meegenomen in de inrichting. Dergelijke blokhutten zijn uiteraard duurder, maar wanneer je blokhutten aanbiedingen in de gaten houdt kun je vaak tot wel enkele duizenden euro’s voordeliger uit zijn.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.