Duurzame tuinmeubels, ook iets voor jou?

Steeds meer letten we op wat we kopen en proberen we milieubewust te handelen. Dat je dit nu ook kunt doen als je nieuwe tuinmeubels aan wilt schaffen is misschien nieuw voor je, maar zeker de moeite waard om je eens in te verdiepen.

Duurzame tuinmeubelen

Er zijn veel websites te vinden met tips over duurzaam wonen, zo is er bijvoorbeeld Groenestadswoning.nl, een website vol tips die je vrijwel direct kunt toepassen in de praktijk en je interieur. Maar dat duurzaam wonen verder gaat dan de woonkamer is wel gebleken doordat steeds meer consumenten ook kiezen voor een duurzame tuinmeubel set. Dat deze sets niet alleen maar duurzaam zijn, maar ook nog eens van mooie materialen zijn gemaakt en onderhoudsvriendelijk, willen we graag aan je kwijt.

Een teak houten meubel set

Teak hout is een tropisch hardhout met een hoog oliegehalte en een strakke korrel, wat prima tegen regen kan. Door de waterbestendige eigenschap word teakhout ook vaak in de scheepsbouw gebruikt. Deze houtsoort is dan ook uitermate geschikt voor tuinmeubels. Daarnaast is teak goed bestand tegen termieten en andere insecten. Van tijd tot tijd je meubels bij houden met een speciale teak beschermer is natuurlijk altijd goed.

Poedercoated aluminium

Naast teak kennen we nog een mooi product om tuinmeubels van te maken. Namelijk Poedercoated aluminium. Dit materiaal is zeer goed bestand tegen de stralen van de zon. Poedercoated tuinmeubel sets zijn zeer duurzaam. Ze vereisen weinig onderhoud en zijn roestbestendig. De poedercoating zorgt ervoor dat het aluminium niet wordt geoxideerd. Aluminium meubels kun je afwassen met een zachte vloeibare zeep. Wanner de meubels een gladde afwerking hebben, is het mogelijk om twee keer per jaar de meubels in te wrijven met een zachte auto was. Dit zorgt ervoor dat de meubels hun originele glans behouden.

Een duurzame tuin set

Wanneer we een nieuwe tuin set aan willen schaffen, is het dus verstandig om eens goed te kijken van welk materiaal deze gemaakt is. Dit kan veel schelen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee!

 

Bron: Tuintrend.com

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.