De tuinmeubelen voorjaarsschoonmaak

 

Het liefst geniet je deze zomer in een tuin met schone tuinmeubelen. Doordat de tuinmeubelen in de winter buiten hebben gestaan krijgen sommige een groene aanslag of ze zijn vies geworden door bijvoorbeeld vallende bladeren of vogelpoep. Met een paar schoonmaaktips verwijder je deze makkelijk. Niet alle tuinmeubelen zijn hetzelfde. Sommigen krijgen sneller krassen en daarom gebruik je bij de een wel een schuurspons en bij de ander niet.

 

 

Tuinmeubelen van kunststof, staal en wicker

Bij veel tuinmeubels kom je al een eind met een emmertje water en een beetje allesreiniger. Bij deze tuinmeubelen gebruik je liever geen schuurspons, omdat er anders krassen achter blijven. Gebruik daarom ook een zachte spons. Voor stalen tuinmeubels is het slim om ze eerst even met een sopje heet water te reinigen en daarna wat autowax aan te brengen. Heb je kunststof tuinmeubels? Gebruik dan een kunststof tuinmeubel vernieuwer om de verkleuring eruit te krijgen. Wicker tuinmeubelen zijn gemaakt van kunststof en kunnen dan ook met hetzelfde product worden schoongemaakt. Mocht er toch zand tussen het vlechtwerk zitten, haal dan het wicker door een sopje.

 

 

tuinmeubelen

 

Houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen reinig je met een mild sopje van groene zeep en een harde borstel. Zachthouten tuinmeubelen blijven mooi als je ze na het sopje nog even lakt of verft. Dit houdt ook de groei van schimmels tegen. Mocht je houten tuinmeubel grijs geworden zijn, dan is het mogelijk een ontgrijzer te gebruiken. Na een behandeling is deze al weer op kleur.

 

tuinmeubelen

Tegels en muren

 

Tegels en muren zullen na een lange tijd een groene kleur krijgen. Dit geldt ook voor plantenbakken. De groene aanslag is makkelijk te verwijderen met een sopje van 300 gram soda en een liter water in een plastic gieter. Gebruik liever geen aluminium gieter, omdat deze slecht reageert op de soda.

 

Als het sopje klaar is dan giet je deze over de tegels/muur. Laat dit daarna intrekken en de algen verdwijnen van zelf. Blijft er een witte waas van de soda over? Spoel dit dan goed weg met water.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.