De landelijke tuin

De landelijke tuin is een tuin die kenmerken heeft van vroeger. Denk aan weelderige beplanting, doorkijkers en natuurlijke materialen. Een ander kenmerk is de grote gazons. Door welk groot oppervlak? Ook de bestrating, groen en waterelementen horen thuis in de landelijke tuin.
 

Bestrating

Bij een landelijke tuin is een romantische muur een must. Bij zo een romantische muur is het belangrijk dat je natuurlijke kleuren gebruikt. Een alternatief is een muur van massieve stenen, zoals Oud Utrecht en Oud Amsterdam. Deze stenen zijn duurzaam en worden met de jaren nog mooier. Mocht je toch een landelijke sfeer willen geven aan je tuin dan kan je ook een slingerpadje aanleggen.
 

landelijke tuin

Groen

Een bekende plant die goed in de landelijke tuin past is de klimroos. Daarnaast zijn er ook andere klimplanten die goed bij de landelijke tuin passen, zoals de clematis. Het is nog mooier als je deze in een boog laat groeien. Andere favorieten zijn de hosta, akelei, sierui, hortensia en vlinderstruik.
 

Water

Om de tuin nog landelijker te maken is een vijver een aanrader. Een rechte vijver met waterplanten zorgen voor extra sfeer in de tuin. Zie jij de kikkers al springen?

landelijke tuin

 

Wat echt niet mag ontbreken in een landelijke tuin zijn gevlochten tuinmeubelen. Tuinmeubelen van wicker zijn daar een goed voorbeeld van. Als je voor wicker tuinstoelen gaat dan zijn bruine tuinkussens een leuke toevoeging aan jouw landelijke tuin.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.