De juiste tuineettafel kiezen: De vorm

In een vorig blogartikel gaf ik een kleine introductie voor het kiezen van de juiste tuinmeubels. In dit artikel gaan we er dieper op in. We kijken namelijk speciaal naar de tuineettafel. Een tuineettafel is een belangrijk onderdeel van je tuin. De vorm, stijl en grootte van de tafel kunnen je tuin of terras definiëren. Het is daarom goed om te weten hoe je de tafel kiest.

 

tuinmeubels

 

Tuineettafel: de basis regel

 

Er bestaat een algemene, simpele regel voor het kiezen van de juiste tuineettafel. Heb je een rond terras? Dan geeft een ronde tafel dé aanvulling op je tuin. Heb je bijvoorbeeld een vierkante houten dek? Dan is een rechthoekig of vierkante tuinmeubelset een betere optie.

 

tuineettafel

 

Tuinmeubelen: de ruimte

 

Een ander aspect waar je rekening mee moet houden is de ruimte. Een rond of ovale tafel neemt minder ruimte in dan een vierkante of rechthoekige tafel. Dat komt omdat er op de plek waar normaal de hoeken uitsteken nu vrije ruimte is. Aan de andere kant is een vierkante of rechthoekige tafel handiger om tegen een muur of in een hoek te plaatsen. Zo bespaar je juist meer ruimte met deze tafel.

Neem altijd even de tijd om na te denken over de afmetingen van tuinmeubels. Het beste is om een schets te maken van je tuin om een goed overzicht te krijgen van de ruimte.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.