De barbecue mag weer aan!

Met het lekkere weer zoekt iedereen weer ontspanning in de buitenlucht. De tuin is aan kant gemaakt, de tuinmeubels glimmen en de barbecue mag weer aan! Een barbecue is er in verschillende soorten en maten. De meest bekende barbecue is die met houtskool (of briketten). Maar er zijn ook veel elektrische barbecues en gasbarbecues op de markt.

 

De houtskool barbecue

De houtskool barbecue is een populaire barbecue. Om het houtskool goed te laten branden worden aanmaakblokjes gebruikt. Ga nooit zelf aan de slag met spiritus of brandgel! Dit kan brandwonden als gevolg hebben. Vaak is het houtskool binnen 30 minuten klaar voor gebruik. Wacht liever 2 uur voordat de perfecte temperatuur is bereikt. Nu kun je langzaam je gerechten grillen. De temperatuur is te bepalen met de hoeveelheid houtskool.

 

 

Weber Houtskool Barbecue

De gasbarbecue

Het voordeel van een gasbarbecue is dat deze sneller op goede temperatuur is dan de houtskool barbecue. Al binnen 10 tot 15 minuten is de barbecue klaar voor gebruik. De barbecue brand op gas, butaan of propaan. Sommige barbecue liefhebbers missen bij de gasbarbecue de typische houtskool smaak. Maar, door middel van een rookbox met houtsnippers kan deze smaak alsnog worden toegevoegd.

 

 

 

Boretti Gasbarbecue

 

De elektrische barbecue

Een elektrische barbecue kan zeer snel worden opgewarmd. Let er wel op dat de elektrische barbecue veel stroom verbruikt! Het voordeel van deze barbecue is dat deze wel snel weer afkoelt na gebruik. Daarbij heb je nooit het probleem dat het houtskool is uitverkocht of dat de gasfles leeg is.

 

 

Weber Elektrische Barbecue

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.