De bamboetrend voor op het terras

Bij het woord bamboe denken mensen vaak aan Azië, panda’s en de tropen. Bamboe heeft soms een stoere minimalistische look, maar het kan ook subtiel worden ingezet. Hier lees je hoe je met bamboe je terras meer sfeer geeft, zonder dat het terras er vol uit gaat zien.

 

Bamboe op het terras

Bamboe is een trend van deze tijd. De lichte kleur van het bamboe geeft een soort rustgevende uitstraling aan jouw terras. Een eenvoudig terras krijgt meer sfeer door bijvoorbeeld een bamboeplant te plaatsen. Bamboe is een voorbeeld van een plant die in zijn subtiliteit toch sfeer geeft aan je terras. Dit komt door de structuur van de plant en de variatie in de stammen.

 

Combineer bamboe met natuurlijke of licht gekleurde muren of vloeren. Zo valt de bamboeplant meer op en is het alsnog subtiel. Wil je de Oosterse sfeer op je terras benadrukken? Schaf dan teakmeubelen aan, deze komen ook uit Azië.

 

bamboe

Het planten van bamboe

Plaats bamboeplant in een neutrale bodem met potgrond. Doe dit tijdens het voorjaar bij een gemiddelde temperatuur. Het is dan niet te warm of te koud. Let er op dat je je bamboeplant het eerste jaar goed beschermd tijdens de koude winter. Kies voor een dikke bodembedekking om de wortels te beschermen.

 

bamboe

Tuinmeubelen bij bamboe

 

Wil je bamboe subtiel inzetten? Schaf dan tuinmeubelen aan in een lichte kleur. Denk aan tuinmeubelen zoals witte loungesets. Een loungeset oogt modern en omdat deze wit is komt het bamboe goed tot zijn recht. Voor de rest zijn witte accessoires zoals een wit bijzettafeltje een leuke toevoeging voor op het terras.

Op zoek naar een terrasoverkapping? Kijk op Bonlite.nl of afdaken.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.