Tips voor het snoeien van de buxus

De Buxus is een mooie haagplant die het hele jaar door groen blijft. De plant kent vele goede eigenschappen. Daarom is deze plant bij veel tuinbezitters mateloos populair.

 

 

 

Om een buxus goed te onderhouden moet je deze snoeien. Niet iedereen weet hoe je dit het beste kunt aanpakken. Daarom geven wij je een paar handige tips:

Tip 1. Wanneer moet ik mijn buxus snoeien?

De buxusplant wordt zo’n driemaal per jaar geschoren om de structuur van de vorm goed te onderhouden. De eerste keer snoeien begint in mei, de tweede keer eind juli en de derde keer begin september.

 

 

 

Tip 2. Welk gereedschap kan ik het beste gebruiken?

Om je tijdens het snoeien niet te verwonden, is het goed om professioneel snoei gereedschap te gebruiken. Gebruik voor het schaven van je plant een goed geslepen manuele heggenschaar. Voor het ‘bijscheren’ van de buxus spuit je de buxus eerst nat zodat de schaar nog soepeler doorheen de takjes kan glijden.

 

 

 

 

Tip 3. Hoe moet ik de buxus onderhouden?

Ook de buxus heeft extra aandacht nodig. Goede vitamines zoals mest voor de buxusplant zijn speciaal verkrijgbaar. Vergeet niet na iedere snoeibeurt om organische meststof toe te voegen. De plant zal dit zeker waarderen en er hierdoor steeds gezonder gaan uitzien.

 

Nog meer buxus snoei tips? Bekijk dit handige instructiefilmpje:

Buxus snoeien

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.