Lente! De tijd van mooie bloeiende bomen

Het is weer de tijd van prachtige sierkersen en andere mooie bomen die bloeien. Denk bijvoorbeeld aan de mooie magnolia bomen en struiken. Ze zijn sierlijk en geven een sfeervol geheel in iedere tuin of balkon. Het voordeel van bloeiende bomen is dat ze zeer makkelijk in het onderhoud zijn. Wanneer ze geplant zijn hoef je ze nauwelijks te snoeien.

 

De romantische Magnolia’s

Magnolia’s geven een schitterend en romantisch resultaat wanneer ze in bloei zijn. Ze zijn verkrijgbaar in grote struiken en kleine bomen tot ongeveer 8 meter hoog. De roze klokvormige bloemen komen uit in april en mei. Ze zijn ook verkrijgbaar met een witte (Lennei Alba en Amabilis) bloem of een warmrode (Genie).

 

 

 

TIP! Magnolia en andere bloeiende takken zijn ook prachtig binnenshuis. Knip een paar takken af en doe ze in een mooie vaas.

 

 

 

 

Veelzijdige Sierkers

De sierkers, ook wel Prunus, is verkrijgbaar in veel vormen en maten. De best bekende bij zijn de Japanse sierkersen. Vooral in april bloeien deze volop met mooie witte, lichtgele, roze, lila en paarse bloemen. Je kunt een sierkers als struik of boom aanschaffen. Kenmerkend zijn de elegante takken. Sommige kunnen ook in potten op het terras gehouden worden.

 

 

 

 

Eetbare bloemen van de Judasboom

Judasbomen (Cercis) zijn verkrijgbaar in 7 soorten. Het mooi exemplaar is de nieuwe Cercis Canadensis, met mooie rode bladeren. In april en mei verschijnen prachtige roze eetbare bloemen. Ze smaken door hun lichtzure smaak goed in een frisse lentesalade. De Judasboom doet het goed op een zonnige en beschutte plek in een doorlatende grond.

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.