Bereid je tuinmeubelen voor op de winter

Als de herfst overgaat in de winter is het tijd om ervoor te zorgen dat je tuinmeubelen goed beschermd zijn tegen de elementen. In dit artikel geven wij tips hoe je je tuinmeubelen klaar kunt maken voor de eerste vorst en sneeuwval.

tuinmeubelen

Reinig je tuinmeubelen

Reinig je meubels voordat de winter komt. Dat klinkt misschien vreemd omdat het aangenamer lijkt om het te doen in het voorjaar. Maar, het is beter voor het hout om in het najaar je meubelen schoon te maken. Dit komt omdat vuil vocht veel langer vast houdt dan iets dat schoon is. Door het op tijd schoonmaken van je meubels zorg je er dus voor dat ze sneller opdrogen bij warme zonnestralen en dus schoner blijven.

Voor het schoonmaken van houten tuinmeubelen raden wij je aan om een warme oplossing van suiker zeep te gebruiken. Giet de oplossing op het meubilair en laat het een paar minuten weken. Borstel daarna nog voor de hardnekkige vlekken met de schuurborstel, spoel vervolgens af met de tuinslang en laat drogen. Goed om te weten: gebruik geen hogedrukspuit voor het reinigen van houten meubels! Dit kan schade veroorzaken. Vermijd ook oliën: ze hebben de neiging om in het hout te trekken en daar vuil op te pikken. Dit verandert de structuur van het hout.

Tuinmeubelen

Bescherm je tuinmeubelen tegen de winter

Verschillende materialen moeten op verschillende manieren worden behandeld. Eikenhout is het meest veerkrachtig en vereist in de winter het minste onderhoud. Zorg dat je plastic meubilair droog en overdekt zet in de winter. De combinatie van vorst als zonlicht kan de verbindingen in het plastic verslechteren. Heb je meubilair van gelakt metaal? Controleer dan bij je leverancier of het niet kan roesten als het in aanraking komt met vocht. Misschien is het een goed idee om de tafel nog een keer met een laklaag over te trekken. Is er geen goede manier om je tuinmeubelen te beschermen? Dan adviseren wij om de tuinmeubelen de winter binnen te laten doorbrengen of ze te beschermen met een speciale hoes!

Nog een laatste logische tip: zorg dat je tuinmeubelen niet op een laag punt staan. Je voorkomt zo dat ze in een plas staan. Het beste is om ze op een platte steen of kiezel te plaatsen. Het meubilair kan daar goed uitlekken en drogen van tijd tot tijd. Een grasondergrond is ook niet aan te raden, omdat het vocht vasthoudt.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.