Barbecueën voor beginners

Met de eerste mooie dagen achter de rug en de zomer in het vooruitzicht, is het tijd om de barbecue weer zomerklaar te maken. Het laagje stof van de barbecue vegen, de tools weer onderuit de la trekken en het eerste barbecuevlees weer in huis halen: laat het barbecueseizoen maar van start gaan!

De tips op een rijtje
Omdat niet iedereen een keuken of barbecueprins(es) is, hebben we speciaal voor jou de belangrijkste en meest handige tips op een rijtje gezet. Zo ben je straks goed voorbereid en kun je je vrienden en familie spontaan uitnodigen voor een avondje in de tuin. Lees snel verder voor onze handige tips.

Kies een barbecue die bij je past
Moet jij nog een nieuwe barbecue aabschaffen? Zorg er dan voor dat je er eentje koopt die bij jou en jouw wensen past. Bedenk eerst of je een houtskoolbarbecue, een gasbarbecue, elektrische barbecue of buitenkeuken wilt. Om rustig te barbecueën, kun je het beste een houtskoolbarbecue aanschaffen. Het merk Weber heeft verschillende houtskoolbarbecues die allen voor een authentieke barbecuesmaak zorgen. Als je met een klein gezelschap bent en even snel wat vlees op de barbecue wilt gooien, is een elektrische barbecue juist ideaal. En heb je een tuin met lekker veel ruimte en vaak een groot gezelschap op bezoek? Kies dan voor een buitenkeuken.

Het eten direct bereiden
Als je eenmaal de perfecte barbecue hebt gevonden, kun je niet wachten om hem in gebruik te nemen. Maar pas op: er is een aantal dingen waar je echt rekening mee moet houden. Zo kun je direct en indirect barbecueën. Bij direct barbecueën wordt het voedsel direct op een warmtebron geplaatst en vanaf de onderkant verwarmd. Vergeet daarom niet af en toe het vlees om te draaien. De temperatuur die hierbij nodig is, kan wel oplopen tot 270 graden Celsius. Zo krijg het vlees een mooi korstje en wordt de binnenkant beschermd tegen uitdrogen. Deze manier van barbecueën kan op zowel een elektrische barbecue als een barbecue met open vuur.

Het eten indirect bereiden
Bij het indirect bereiden van het voedsel, is het van belang dat je de tijd hebt. De temperatuur is namelijk een stuk lager dan bij direct bereiden, waardoor het eten langer nodig heeft om te garen. Grote stukken vlees (hele kip, rollade of sparerib)zijn ideaal voor indirect bereiden. De werking van indirect bereiden op de barbecue kun je vergelijken met een heteluchtoven. De warmte komt namelijk vanaf de zijkanten in plaats van alleen de onderkant. Kies voor een Weber barbecue voor het perfect bereidde stuk vlees.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.