Barbecue in de zomer

De zomer komt er bijna aan. Het is tijd voor een barbecue feest. Heb jij al een barbecue in huis? Naast het aanschaffen van een barbecue is het belangrijk om goede tuinstoelen te hebben. Je wilt dat jouw gasten ook lekker zitten tijdens het eten.

Soorten barbecues

Er zijn verschillende soorten barbecues. Zo heb je bijvoorbeeld een elektrische barbecue, een gasbarbecue, of een betonnen barbecue. Wil je snel aan de slag? Kies dan voor een elektrische barbecue. Deze hoef je alleen in het stopcontact te zetten en de temperatuurregeling aan te zetten. Wil je een wat grotere barbecue? Schaf dan een gasbarbecue aan. Een gasbarbecue heeft een groot werkblad en daarnaast is deze makkelijk van temperatuur te veranderen. Wil je een barbecue die jarenlang meegaat? Ga dan voor een betonnen barbecue. De betonnen barbecue is gemaakt van hittebestendig materiaal waardoor hij langer mee gaat. Daarnaast is hij ook te gebruiken als open haard.
barbecue

Waar opletten bij het aanschaffen van een barbecue?

Veel mensen halen gelijk een barbecue in huis, omdat ze snel aan de slag willen. Maar wil je echt een goede barbecue die lang mee gaat? Dan moet je bij het aanschaffen op bepaalde dingen letten.
Ten eerste is het handig om te kijken naar de grootte van jouw tuin en het aantal gasten dat is uitgenodigd. Dit is bepalend voor het formaat van de barbecue. Heb je een kleine tuin? Schaf dan een kleine barbecue aan dat past in jouw tuin. Let daarbij wel op dat er genoeg plek is voor de tuinstoelen.

Ten tweede moet de barbecue stevig staan. Als hij wiebelt betekent het dat hij niet veel gewicht aan kan en goede wielen zijn belangrijk voor het verplaatsen van de barbecue.

Ten derde is het slim om te kijken naar het materiaal van het kookrooster. De beste roosters zijn dik, want die gaan langer mee. Goede kookrooster zijn gemaakt van materiaal zoals roestvrijstaal, gietijzer of porcelein gecoat aluminium.

Ten vierde let erop of de barbecue handvaten heeft die koel blijven bij het verhitten. Je wilt toch niet je handen verbranden? Tot slot is het belangrijk om te letten op de garantie. Een barbecue met meer dan tien jaar garantie is ideaal, omdat je er toch elke zomer gebruik van wilt maken.

Een laatste tip: schaf een barbecue aan met uitklapbare zijtafels. Dit is handig voor de ruimte die je nodig hebt bij het bereiden van het eten.

Hopelijk heb je nu een beter beeld van waar je op moet letten bij het aanschaffen van een barbecue. Kijk eens op de site van Fonteyn om de verschillende barbecues te ontdekken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.