Bamboe op je terras

Transformeer je terras in een tropische oase met bamboe of bamboe tuinmeubelen! Denk je bij bamboe aan Japan of China? Dat klopt! Maar roept het ook het woord overweldigend en dominant bij je op? Zonde! Want bamboe kun je namelijk heel subtiel laten planten. In dit artikel vertellen we graag hoe. Ook laten we je zien hoe je met bamboe je tuin sfeer kunt geven, zonder dat de plant je tuin of terras gaat overheersen.

 

bamboe
Ontwerp van: architect Ong & Ong Pte Ltd

 

Bamboe op het terras

 

Met een modern, eenvoudig terras loopt je woonkamer prachtig over in je tuin. Door de border van je terras te voorzien van simpelweg één plantensoort wordt je tuin eenvoudig, modern en bijzonder. Bamboe is zo’n plant die in zijn eenvoud veel sfeer kan brengen aan je tuin. De structuur van deze plant en de variatie in de stammen zorgen dat het toch spannend wordt. Door gebruik te maken van natuurlijke of licht gekleurde wanden, vloeren en tuinartikelen, zoals tuinmeubelen, maak je je tuin helemaal af. Wil je bamboe combineren met hout? Dan raden we teak tuinmeubelen aan. In de foto’s hieronder vind je diverse mogelijkheden.

 

Bamboe planten

 

Bamboe kun je het beste planten in neutrale bodem. Potgrond is dus prima. Daarnaast kunnen ze bij een milde temperatuur op elk moment van het jaar geplant worden. Krijg je te maken met een strenge vorst? Plant ze dan liever in het voorjaar. Als de planten nog jong zijn is het verstandig om ze het eerste jaar goed te beschermen tegen de kou. Je kunt ervoor kiezen voor een extra dikke laag compost of voor een bodembedekking (mulch). Let bij de keuze voor de bodemdekking dat deze een goede isolatiewaarde heeft en is deze in staat is om vocht vast te houden. Als vochtige bamboe wortels bevriezen hebben ze meer kans om te overleven dan dat de wortels droog zijn. Vier tot vijf centimeter bodemdekking boven de grond is voldoende.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.