Tips voor een tuinfeest

Tijdens de zomer is het een leuk idee om een gezellig tuinfeest te organiseren. Een tuinfeest kun je gewoon geven voor vrienden of de buren, maar ook voor een speciale gelegenheid als een verjaardag, een jubileum of zelfs als romantisch huwelijksfeest. Wij geven je een paar handige tips voor een geslaagd tuinfeest.

 

 

Handige tips voor een tuinfeest:

 

1) Zorg de je tuinmeubels er schoon en mooi uitzien. Verfraai de tuinmeubels met een paar lekkere tuinkussens of knap versleten houten tuinmeubels op met een likje verf. Vier je een groot tuinfeest, maar heb je onvoldoende stoelen of tafels voor je gasten? Voor een tuinfeest kun je gemakkelijk mooie tuinmeubels huren. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een comfortabele lounge plek.

 

2) Voor een tuinfeest kun je helemaal los gaan met mooie versiering. Dit kunnen natuurlijk simpele slingers en ballonnen zijn, maar je kunt je tuin ook sfeervol decoreren met mooie kleden, kussens, lantaarns, waxinehouders en vazen of potten met bloemen. Wanneer de zon ondergaat zorg je voor sfeervol licht door fakkels, lampionnen of grote lantaarns aan te steken.

 

 

 

 

Bij een tuinfeest is ook de tafelaankleding belangrijk

 

3) Wanneer je tijdens het tuinfeest wilt dineren, is een mooie tafelaankleding belangrijk. Kies voor mooie tafelkleden en bijpassende servetten. Maar ook mooi servies (geen plastic bordjes!) maken de tafelaankleding aantrekkelijk. Zet karaffen neer of kies voor een kunststof of gietijzeren bak die je vult met ijsklontjes. Zo blijft de drank goed gekoeld. Ook mooie vazen met bloemen mogen niet ontbreken!

 

4) Je kunt tijdens een tuinfeest kiezen voor een buffetvorm met sandwiches en hapjes of natuurlijk de barbecue aansteken. Bij een groot gezelschap zorg je altijd voor een goede voorbereiding. Het vlees is bijvoorbeeld al een dag van te voren gemarineerd. Wil je nog groter uitpakken, bekijk dan eens de mogelijkheid van een cateraar.

 

 

5) Soms kan het weer ineens omslaan. Bij regen of harde wind kun je je tuin overdekken met een partytent of een afdekzeil. Weet je niet zeker of het droog zal blijven? Zet altijd voor de zekerheid een partytent klaar! Wordt het koud in de avond? Leg alvast een paar dekens voor de gasten neer of zorg voor een terrasverwarmer.

 

6) Zijn er kinderen aanwezig? Zorg dan bij lekker weer voor bijvoorbeeld een opzet zwembad of een leuke trampoline. Natuurlijk kun je ook allerlei spelletjes voor de kleintjes organiseren die ze in de tuin kunnen uitvoeren.

 

 

Een professioneel tuinfeest laten organiseren

Wil je je tuinfeest professioneel laten aankleden of stylen? Kijk dan eens bij evenementen organisatie bureau FeZ Events. Zij kunnen de organisatie, decoratie & styling, catering en / of het entertainment verzorgen. Heb je geen mooie tuin meubels of nog extra meubels nodig zoals tuinstoelen, tafels of loungebanken? Ook deze verzorgen zij voor jullie met de gewenste styling.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.